ین علوم آن قدر وسیع و متنوع هستند که متخصص شدن در همه ی آن ها برای یک انسان امری محال و غیر ممکن است. پس تنها راه حلی که باقی می ماند این است که در حوزه ی تخصص خود به نظر خود عمل کنیم و در حوزه های دیگر که تخصص لازم را در مورد آن نداریم به متخصص آن علم مراجعه کنیم و به اصطلاح از نظر او تقلید کنیم. این مسأله امری عقلایی و مسأله ای کاملا واضح است، و هیچ عاقلی نمی تواند منکر آن شود.
از طرفی خداوند متعال به واسطه ی پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله) احکام زندگی و راه سعادت را به ما اعلام کرده است. استخراج دقیق این احکام از قرآن و روایات اهل بیت عصمت و طهارت (علیهم السلام) هم نیازمند به دست آوردن تخصص لازم است. به چنین متخصصینی در اصطلاح مجتهد می گویند.
پس همه ی ما در حوزه هایی که تخصص نداریم به متخصص آن رشته مراجعه کرده و به اصطلاح از او تقلید می کنیم. مثلا یک پزشک در احکام شرعی خود به کارشناس دینی مراجعه کرده و از او تقلید می کند و یک کارشناس دینی هم در امور پزشکی خود به پرشک مراجعه کرده و به اصطلاح از او تقلید می کند.
حاصل کلام اینکه با توجه به اهمیت احکام شرعی و تآثیر آن در زندگی دنیوی و اخروی ما، در صورتی که از تخصص لازم و منطقی در این حیطه بی بهره باشیم، باید به یک کارشناس و متخصص دینی ـ مرجع تقلید ـ مراجعه کنیم و در راستای آگاهی و عمل به احکام شرعی، از علوم و دانسته های وی بهره مند شده و از او تقلید نماییم.
اگر این متن را از پایگاه کپی می کنید لطفا این لوگو را درادامه (آخر)متنی که کپی کرده اید بگذارید

این مطلب را به زبان های دیگر بخوانید
:: موضوعات مرتبط:
,
,
,
:: بازدید از این مطلب : 491
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0